Så gör vi..

Idag skulle jag, precis som säkert större delen av Sveriges befolkning, tvätta bilen. Jag tvättar egentligen aldrig bilen, verkligen aldrig. Det finns ingen klar uppdelning i vårt hem på vad hon och han ska göra utan vi hjälps åt. Fint kan tyckas, och jämställt, jajemän... Men det hela har (tyvärr) inte sin förklaring i rödlätta sockar utan på vår avsaknad på praktiska talanger. Trots det har vissa slumpmässiga saker ändå blivit märkta med antingen F eller L. Bilarna är ett stort L, förutom när de går sönder, då är de ett F (som ringer sin pappa). Gardiner och dukar har trots att hon saknar både öga, talang och träning för detta ( valde träslöjd så fort det bara gick, ångrar sig...) fallit på F. Knäppt.
Hur som helst blev bilen jättefin, nu funderar hon på om hon ska låta köksfönstret vara fortsatt gardinlöst och se vad/om något händer... Vågar hon? Är hon beredd att ta konsekvenserna?
Det kan dock vara lite farligt att testa och också klara av saker märkta med den andras namn. Man ska liksom vara lite försiktig med det. För tio år sedan vek hon ingen tvätt, anledning: Hon vek helt enkelt för dåligt. Tröjorna fick ett (gud förbjude) vikstreck på mitten och t-shirtarna blev större än ett litet kuvert. Inte okej så hon slapp. Men någonstans på vägen lärde hon sig (eller så sänktes kraven...) så nu får hon minsann vika tvätt...asch! Hon skulle fortsatt, obönhörligen, att vika kläderna på mitten.
Återstår nu att se om hennes lilla tilltag med avfettningsmedel, schampowax och högtryckstvätt resulterar i nytänk och spontanitet vad gäller gardiner i köket... Eller om det bara innebär att ett till stort L ersätts med F/L. Det vore ju helt klart en miss:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback